HDMI

HDMI säljs av Tvspelsweb

Den vanligaste HDMI-kabeln (på bilden). Kallas även HDMI 1.1.

High Definition Multimedia Interface (HDMI) blir mer och mer standardanslutningen för all HDTV. HDMI kombinerar high-definition bild och flerkanaligt ljud i ett enda gränssnitt för kristallklar digital kvalitet över en enda kabel. HDMI ger klara fördelar mot analoga A/V-anslutningar, inklusive möjligheten att överföra okomprimerat digitalt video- och ljudinnehåll.

HDMI-kablar används främst för att få HD-signal ifrån Playstation 3, Xbox 360 Elite, DVD, Blu-Ray, Digitalboxar mm. Läs gärna IDG’S blindtest av HDMI-kablar.

Det finns fyra olika typer av hdmi-kablar: 1.1, 1.2, 1.3 och 1.4 . Version 1.1 förekommer oftast och är det uttag som finns på alla nyare platt-TV. Version 1.2 används än så länge inte i produkter för oss konsumenter. Den har extremt höga krav på bandbredd. Kabel C finns på en del av de nyare hd-videokamerorna. Version 1.1 och 1.3 har exakt lika många kontakter (19 st). Det finns därför adaptrar som gör att det går att koppla samman de olika kablarna. Version 1.4 kan spela upp 3D-material och har stöd för både Audio Return Channel och Ethernet.


HDMI kablar

Lämna ett svar

*